HELP MEE ALS VRIJWILLIGER: IN DE TUIN

Iedereen is welkom om bij te dragen aan de tuin en zo met elkaar mee te helpen aan de opbouw van deze bijzondere plek en aan een harmonieuze nieuwe verbinding tussen mens en natuur. 

Neem deel aan de dagelijks tuinwerkzaamheden, geniet van de schoonheid van De Proeftuin, de rust en onthaast je. Er is voor iedereen altijd wel een passend klusje: zaaien, planten, oogsten, wieden, maaien, plukken of water geven.

Als je interesse hebt, maken we graag kennis met je tijdens een dagdeel (van 9.00-12.30 of van 13.30-17.00) waarin jij ook ons en de tuin alvast een beetje leert kennen en kunt beoordelen of het  regelmatig meehelpen iets voor jou is.

HELP MEE ALS VRIJWILLIGER: BIJ DE KAS

Binnenkort zal de grote kas gebruikt worden als centrale plek van de theetuin. Hier kun je een kopje thee of koffie drinken en van een kleine, eenvoudige lunch genieten.

Als het zover is zijn er in en rondom de kas allerlei klusjes te doen waar we je hulp goed bij kunnen gebruiken. Zo kun je thee schenken, taart snijden, mensen zich welkom laten voelen en aan iedereen het mooie verhaal over de tuin vertellen.

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger te komen helpen? Laat het ons weten! Daar zijn wij heel erg blij mee! 

HELP MEE ALS OOGSTLID of  KOOP LOSSE GROENTE

We kunnen onder andere bestaan door de bijdrage en het vertrouwen dat de oogstleden ons geven en de betrokkenheid van veel vrijwilligers. 

Als oogstlid krijg je een wekelijks abonnement op de groente van De Proeftuin.  Door de (vooruitbetaalde) abonnementen kunnen wij aan het begin van het jaar de broodnodige investeringen doen voor bijvoorbeeld zaden, plantgoed, extra compost, gereedschappen en reparaties.

Het oogstseizoen begint ongeveer half mei en eindigt eind oktober.  

Maar ook als je geen abonnement hebt steun je de tuin door het kopen van losse groente die je zélf mag oogsten van het land. Dit kan van ma-za van 9.00-17.00.

HELP MEE ALS VRIEND VAN DE TUIN

Al een aantal keer organiseerden we deze gezellige dag met vrienden, familie en iedereen die maar zin heeft in een dagje klussen op de tuin. 

Met elkaar combineren we het aangename met super-nuttige klusjes die we voor deze dag 'agro-gym' noemen. Je  kunt meedoen met de kruiwagenrace, steek it untill you make it, hakken op de takken, opgeruimd staat netjes of waterbaletten. 

Allemaal 'Very Mais'! En dus gezellig. 

De data zijn te vinden in de AGENDA. Je bent welkom vanaf 10.00. en om 16.30 sluiten we af met een borrel.


Using Format