HELP MEE ALS VRIJWILLIGER: IN DE TUIN

Iedereen is welkom om bij te dragen aan de tuin en zo met elkaar mee te helpen aan de opbouw van deze bijzondere plek en aan een harmonieuze nieuwe verbinding tussen mens en natuur. 

Neem deel aan de dagelijks tuinwerkzaamheden, geniet van de schoonheid van De Proeftuin, de rust en onthaast je. Er is voor iedereen altijd wel een passend klusje: zaaien, planten, oogsten, wieden, maaien, plukken of water geven.

Als je interesse hebt, maken we graag kennis met je tijdens een dagdeel (van 9.00-12.30 of van 13.30-17.00) waarin jij ook ons en de tuin alvast een beetje leert kennen en kunt beoordelen of het  regelmatig meehelpen iets voor jou is.

HELP MEE ALS OOGSTLID of  KOOP LOSSE GROENTE

We kunnen onder andere bestaan door de bijdrage en het vertrouwen dat de oogstleden ons geven en de betrokkenheid van veel vrijwilligers. 

Als oogstlid krijg je een wekelijks abonnement op de groente van De Proeftuin.  Door de (vooruitbetaalde) abonnementen kunnen wij aan het begin van het jaar de broodnodige investeringen doen voor bijvoorbeeld zaden, plantgoed, extra compost, gereedschappen en reparaties.

Het oogstseizoen begint ongeveer half mei en eindigt eind oktober.  

Maar ook als je geen abonnement hebt steun je de tuin door het kopen van losse groente die je zélf mag oogsten van het land. Dit kan van ma-vr van 9.00-17.00.

HELP MEE ALS VRIEND VAN DE TUIN

Iedere eerste zaterdag van de maand zijn Matty en Jantien aanwezig op de tuin. Zij vinden het leuk om dan de zaterdagse oogsters te ontmoeten en om samen met iedereen die zin heeft de handen uit de mouwen te steken. 

Afhankelijk van het seizoen wordt er geplant, gewied, compost gereden, er worden bedden ingezaaid met groenbemesters of bedekt met een dikke laag stro en wat al niet meer... 

Allemaal 'Very Mais'! En dus gezellig. 

Je bent welkom vanaf 10.00 tot 15.00. Wij zorgen voor koffie, thee en wat lekkers. Neem zelf dikke boterhammen mee! Je hoeft je niet aan te melden!

Using Format