PROEFTUIN-AGENDA 2024

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die we dit jaar op de tuin organiseren. Het is nog niet compleet. De buitenbios, het gezamenlijk inzaaien van een vlasakker, nog een mooie yoga- & chakracursusdag, een bodem-workshop en rondleidingen zijn zomaar wat ideeën die we nog verder aan het uitwerken zijn.

Kijk daarom af en toeeens op de agenda om te kijken of iets voor jou tussen staat.

De Proeftuin staat ook open voor jóúw ideeën over verschillende (groeps- of intiemere) ontmoetingen op de tuin of in de kas. Mix en match bijvoorbeeld een bespreking, verjaardag ofeen speciale gelegenheid met een rondleiding, lunch, borrel, yogales, perenpluk, meehelpmiddag op de tuin of ….

Wij denken graag metje mee! En dat het bijzonder wordt is zeker! 

WEKELIJKS YOGA IN DE KAS

OP ZATERDAGOCHTEND EN DINSDAGAVOND

Op dinsdagavond en zaterdagochtend geeft Natascha yogalessen van 75 minuten met ter afsluiting thee. Afhankelijk van het gebeurt dat in de grote kas óf buiten tussen de perenbomen. 

Deze lessen kun je los via deze site boeken.

IK LEES GRAAG MEER OVER DE YOGA-LESSEN!

EERSTE ZATERDAG 

van de MAAND 10.00-15.00: VRIENDEN-MEEHELP-DAG

Op de eerste zaterdag van de maand zijn Jantien en Matty samen op de tuin om de zaterdagse oogsters te ontmoeten en om samen met wie wil de handen uit de mouwen te steken. Afhankelijk van het seizoen zijn er steeds weer andere klusjes te doen.

Er wordt geplant, gewied, compost gereden, er worden bedden ingezaaid met groenbemesters of bedekt met een dikke laag stro en wat al niet meer... En het is vooral heel gezellig!

Wij zorgen voor koffie, thee en iets lekkers, neem zelf je boterhammetjes mee. 

Van 10.00 tot 15.00 wordt er op de tuin gewerkt, maar je bent ook van harte welkom als je een dagdeel of korter mee wilt helpen! Je hoeft je niet aan te melden, maar kunt aankomen waaien wanneer je maar wilt.

VRIJDAG 14 JUNI  16.00-18.00  

POTLUCK met VRIJWLLIGERS 

Met wat goeie wil is de zomer al flink op dreef en begint de tuin in volle bloei te komen met haar frisse groente en vrolijke bloemenranden.  Heerlijk om met elkaar te kijken naar het mooie resultaat van een paar maanden werk. Dat is nóg gezelliger met een 'potluck'borrel erbij waarvoor iedereen iets (zelfgemaakt) lekkers meeneemt om met elkaar te kunnen delen.

Help je al regelmatig mee als vrijwilliger of ben je van plan dat te gaan doen? Dan ben je van harte welkom. Geef even door of je aanhaakt zodat we weten hoeveel borrels we klaar kunnen zetten!

IK POTLUCK MEE!

ZONDAG 16 JUNI  10.00-15.00

YOGA-CURSUS MET QI GONG, YIN YOGA & LUNCH

In deze tweede (in een serie van 4) yoga-cursussen gaat Angelique Boset dieper in op de 5-elementenleer, waarbij ze de nadruk zal leggen op de zomer en het daarbij behorende VUUR-element.  Na een inleiding met uitleg volgen een Qi Gong-serie en ademhalingsoefeningen, waarna je deze keer wordt begeleid in een mooie Yin-Yoga serie om het VUUR-element in jou te voeden. 

Na de vegetarische lunch sluit Angelique af met een heerlijk ontspannende Yoga-Nidra.

De cursusdagen zijn afzonderlijk te boeken en je kunt makkelijk aansluiten wanneer je een aan eerdere dag niet hebt mee gedaan.

DAT KLINKT GOED! IK WIL GRAAG MEER WETEN!

ZONDAG 7 JULI 10.00-16.30

STILTEDAG & YOGA met Hans Rijnberg & Natascha Boel

Waarom? Omdat in de wereld waarin wij leven alles áltijd beschikbaar is. Wij zelf ook. En daardoor is het best lastig om even níet bereikbaar te zijn, de to-do-lijst opzij te leggen, niet te plannen of jezelf even helemaal af te zonderen, kortom om af toe eens op de fysieke- en mentale pauzeknop te drukken en te luisteren naar het geluid van … STILTE.

Tijdens deze dag kun je in stilte genieten van rustige yogalessen, een vegetarische lunch, een stiltewandeling over de tuin of op het landgoed en ervaren welke heilzame werking 'stilte' voor jou heeft. Ervaren yogadocent Hans Rijnberg en Natascha reiken die dag mogelijkheden aan om bij de stilte in jezelf te komen. Een stille plek die, te midden van het tumult van alledag, óók altijd en overal beschikbaar is.

DAT KLINKT ALS MUZIEK! IK WIL GRAAG MEER WETEN!

ZATERDAG 31 AUGUSTUS 9.30-13.30  

OP STAP met VRIJWLLIGERS 

Altijd leuk om te kijken in de keuken van vergelijkbare tuinen. Afgelopen jaar deden we dit bij Amelishof en De Volle Grond op landgoed Amelisweerd, lieten we ons rondleiden, aten we taart met onze handen en lunchte we met lekkers van De Veldkeuken. We puzzelen nog even op het inspiratierondje van deze keer. Maar leuk wordt het!

Help je al regelmatig mee als vrijwilliger of ben je van plan dat te gaan doen? Dan ben je van harte welkom. Geef even door of je aanhaakt zodat we weten hoeveel taart en lunch we klaar kunnen maken!

IK STAP MEE!

ZONDAG 25 AUGUSTUS  10.00-15.00

YOGA-CURSUS MET QI GONG, YIN YOGA & LUNCH

In deze derde (in een serie van) 4 yoga-cursussen neemt Angelique Boset je verder mee in de 5-elementenleer waarbij deze keer het AARDE-element aandacht krijgt, het element dat verbonden is aan seizoen waarin we zijn aangekomen: de nazomer.  Net als tijdens de andere dagen met Angelique krijg je eerst een inleiding met uitleg, waarna een Qi Gong-serie en ademhalingsoefeningen volgt, en daarna word je deze keer begeleid in een mooie Yin-Yoga serie om het AARDE-element in jou te voeden. 

Na de vegetarische lunch sluit Angelique ook nu weer af met een heerlijk ontspannende Yoga-Nidra.

De cursusdagen zijn afzonderlijk te boeken en je kunt makkelijk aansluiten wanneer je een aan eerdere dag niet hebt mee gedaan.

DAT KLINKT GOED, IK WIL GRAAG MEER WETEN!

SEPTEMBER PERENPLUKMAAND

Iedereen is de hele maand september welkom om mee te helpen de bijna rijpe peren in de boomgaard te plukken.   

Neem een grote (fiets) tas of een emmer mee en pluk voor jezelf: 

1 kilo voor €1,-- 

1 emmer (ca 6 kilo) voor € 6,-- 

2 emmers: € voor 10,--

En een kilootje meer mag ook!

                                                       

ZONDAG 1 SEPTEMBER 11.30-16.00

STERREN-LUNCH in de boomgaard 

Hoe fantastisch is dat?! Chef Sander die met en tússen de groente van de tuin de allermooiste vegetarische creaties maakt, terwijl jij heerlijk onder de perenbomen zit met je blote voeten in het gras en de schaapjes om je heen lopen. Samen met restaurant De Burgemeester uit Linschoten organiseren we ook dit jaar een Sterren-van-de-Hemel-lunch. 

Binnenkort is er meer informatie over deze lunch beschikbaar en kun je reserveren via de website van De Burgemeester.

Save-the-date-maar-vast en stuur een berichtje als je als early bird wilt reserveren.

ZA 14 SEPTEMBER  11.00-17.00

OPEN MONUMENTENDAG & PERENOOGST

Op deze open monumentendag (waaraan dit jaar ook het Huis te Linschoten meedoet), is  iedereen welkom om de tuin te bekijken én mee te helpen met de perenplukkerij. Met elkaar zullen we de laatste fruitkisten vullen met de rijpe peren uit de boomgaard. 

Maar dat niet alleen! 

Het precieze programma volgt nog. Maar perencider- en muziekmaken, een ode aan de overvloed die de tuin ons heeft gegeven, de rijke oogst van de perenbomen en een dikke proost op al het andere moois waar de tuin ons ook dit jaar ongetwijfeld in mee laat delen zullen niet ontbreken. 

Dat het een mooie dag wordt is zeker! Save the Date maar alvast! 

ZONDAG 6 OKTOBER 10.00-15.00

YOGA-CURSUS MET QI GONG, YIN YOGA & LUNCH

Ter afsluiting van de serie van 4 yoga-cursussen neemt Angelique Boset je weer mee in de 5-elementenleer, deze keer in het teken van METAAL, het element dat verbonden is aan de herfst.  Ook nu wordt de dag ingeleid met uitleg, waarna een rustige Qi Gong-serie volgt en ademhalingsoefeningen en na de theepauze een mooie Yin-Yoga serie om het METAAL-element in jou te voeden. 

Na de vegetarische lunch sluit Angelique af met een heerlijk ontspannende Yoga-Nidra.

De dagen zijn afzonderlijk te boeken en je kunt makkelijk aansluiten wanneer je aan een eerdere dag niet hebt mee gedaan.

DAT KLINKT GOED, IK WIL GRAAG MEER WETEN!

19 ÓF 26 OKTOBER   15.00-17.30

POMPOEN-OOGST-FEEST voor groente-abonnees

Hoewel de oogst op de tuin nog steeds niet ten einde is, is er wel meer tijd en rust op de tuin om eens met elkaar terug te kijken op het teeltseizoen. Wat zijn de ervaringen, wat zijn de tops en de tips? 

Maar na de pompoen-oogst (afgelopen jaar maar liefst 704 stuks!) willen we vooral heel graag met jullie proosten op de overvloed van de tuin waar we met elkaar allemaal een stukje aan bijdragen. Cheers!

Als groente-abonnee ben je van harte welkom, ook samen met groenteminnende familieleden en/of vrienden. Fijn als je laat weten of e erbij bent!

ZATERDAG 23 NOVEMBER 9.30-11.30

CHOCOMEL & TUINQUIZ

Voordat we alle vrijwilligers en groente-abonnees uitzwaaien in de laatste oogstweek zijn we natuurlijk heel benieuwd wat iedereen heeft opgestoken van alle opgedane tuinkennis in het afgelopen jaar. De tuinquiz zorgde in 2023 voor een stevige strijd tussen de teams en verhitte discussies boven de dampende chocomel met slagroom. Gaan we weer doen!

Ook een mooi moment voor een ontmoeting tussen de 'planters en de plukkers'!

IK QUIZ MEE! 


Using Format