Overtuigd dat onze onzorgvuldige omgang met de aarde een oorzaak was van de Corona-crisis wilde Natascha Boel in 2020 de berichtgeving over de groeiende klimaatproblemen niet meer lijdzaam aanhoren. Ze wilde zélf iets DOEN! Ze besloot om meer zelfvoorzienend te worden, de prachtige plek waar zij woont duurzamer te maken en te delen met andere mensen. 

Omdat zij zelf nog nooit 1 krop sla had gezaaid hielp NATASCHA  een jaar lang als vrijwilliger mee op kleinschalige tuinderijen en leerde daar de basis van het agro-ecologisch tuinieren. Het bedachte moestuintje voor 4 personen in haar achtertuin groeide in die tijd uit tot een eetbaar landschap van 1,6 hectare: De Proeftuin van Linschoten.

Natascha doet haar best om alles op, bij, naast en onder (jaja!) de tuin + iedereen die er bij betrokken is tot volle bloei te laten komen.

Ze is veel op de tuin te vinden en anders (vrijwel) altijd bereikbaar op: 06-14555265

In 2022 werd een mooie basis aangelegd voor De Proeftuin: een aarde vlakte met een goed afwateringssysteem met verhoogde bedden voor een 'proef-teelt in dit eerste teeltseizoen.

Inmiddels zaaien hierop de ecologische tuinders Matty Vink en Jantien Meijer weer rijk nieuw leven en mooie plannen. Zij proberen de natuurlijke schoonheid  van De Proeftuin zoveel mogelijk te behouden en haar verder te laten groeien en bloeien, met een groot aanbod van groente, kruiden, (klein)fruit en bloemen.

Vanuit haar degelijke theoretische kennis over Sustainable Value Chains zocht MATTY naar manieren om ook echt praktisch bij te dragen aan een duurzamere voedselketen. Zij waaide in de zomer van 2022 al aan op De Proeftuin, werkte mee als tuinder, dat voelde goed, wortelde hier en is gebleven! 

JANTIEN is net als Matty opgeleid tot tuinder en heeft de afgelopen 3 jaar gewerkt bij Vers aan de Vecht in Weesp en Groenhartig in Amsterdam.

Haar liefde en interesse voor alles wat zich onder het maaiveld afspeelt, leidde haar naar De Proeftuin waar we de bodem zoveel mogelijk met rust laten. Haar kennis over het bodemleven verdiept zij op dit moment met een opleiding aan de ‘Soilfoodweb School’. Met haar kennis kunnen we ook het bodemvoedselweb van De Proeftuin nog beter in balans brengen!

Naast de bodem is Jantien ook nog eens geïnteresseerd is in kunst, cultuur, natuur, sporten, lezen, filosofie, psychologie, koken & etentjes, klussen én reizen. Joehoe!

En last but not least: MIEKE

Door jarenlange ervaring in haar eigen tuin en tuinderij ‘De Volle Grond’ op landgoed Amelisweerd is Mieke Baldé met al haar kennis, overzicht en rust, een fantastische ondersteuning voor het tuindersteam. Achter de schermen denkt zij mee, kijkt mee en adviseert daar waar nodig. Mieke werkt tegenwoordig op de biologische melkveehouderij ‘Hof van Gunterstein’ in Breukelen.

POSITIEVE ENERGIE

Wij telen met respect voor de natuur, biologisch en kleinschalig. Het is ons doel om een gezellige community te creëren waarbij we mens, natuur en landbouw weer met elkaar verbinden. 

​Met elkaar willen wij mensen inspireren en de positieve energie van de tuin meegeven, zowel fysiek als mentaal. 

Samen én met alle mensen die zich tot het project aangetrokken voelen, maken wij De Proeftuin steeds mooier, en daarmee ook een stukje van de wereld om ons heen!

Kom langs, ervaar de schoonheid van De Proeftuin en maak kennis met ons: gedreven, onafhankelijke, stoere vrouwen. Ieder van ons zaait op haar eigen manier geluk!


Using Format