BIJNA ZOVER!

Yes! Het is bijna zover dat er yogalessen gegeven kunnen worden in de grote glazen kas en in de boomgaard. 

Het bouwen is klaar, het gras ingezaaid en het is nu wachten op de groene deken die al snel de bodem zal bedekken als zachte ondergrond voor rustige yogalessen, meditaties, en fijne & kleine yoga-events.

De vitaliserende én ontspannende Yin/Yang yogalessen worden o.a. gegeven door: Natascha. Maar regelmatig zullen er ook gastdocenten langs komen om mooie (dagvullende) programma's te verzorgen. 

Alle lessen worden rustig opgebouwd, professioneel begeleid en er is veel aandacht voor de houdingen en de ademhaling. De lessen zijn toegankelijk voor ieder niveau.

Binnenkort kun je via deze website lessen boeken. 

Als je eerder al hebt aangegeven interesse te hebben in yogalessen, dan ontvang je een berichtje zodra de lesplannen definitief zijn. 

Een aantal data voor speciale kleine yoga-events hebben we wel alvast voor je geprikt. Kom je ook naar zo'n bijzondere ochtend, dag of avond om je te verbinden met jezelf en de mooie natuur om je heen? 


WAAROM YOGA OP DE PROEFTUIN?

Op De Proeftuin zijn we gefascineerd door de wonderbaarlijke cyclus van de natuur waarin alles elkaar steeds in dezelfde en zekere volgorde opvolgt: groei, bloei, oogst, verteren, rust en de kiemkracht die op haar beurt de gewassen weer laat groeien en bloeien.

Zo mooi hoe de seizoenen zich laten lezen aan de frisse bladgewassen in het voorjaar, het overvloedige zomerloof, de volrijpe oogst in de herfst van peren en pompoenen, de vallende bladeren als mulch op de groentebedden en de met sneeuw bedekte aarde. 

Na een tijd van stilte en rust is de bodem weer klaar om nieuwe zaden te ontvangen die met kracht het jonge, frisse leven naar buiten duwen. De jonge bladgewassen zullen zich weer laten zien als een fragiele, vrolijke geboorte van de nieuwe lente.

Keer op keer herhalen de seizoenen zichzelf. Daar kunnen we op vertrouwen en daar hoeven we niets voor te doen. Het wordt altijd vanzelf weer lente.

Of zoals de Chinese filosoof Lao Zi ooit (vrij vertaald) sprak: ‘Als 'niet-doen' wordt gedaan, blijft nochtans niets ongedaan.’ Dat vinden we een mooi uitgangspunt op de tuin. Daarom creëren we goede voorwaarden, zorgen we goed voor onszelf, voor elkaar en voor de tuin, maar proberen de uitkomst zoveel mogelijk over te laten aan de natuur en te accepteren dat de dingen gaan zoals ze gaan. Ook al vinden we dat soms heel lastig!

Yoga draagt bij aan de verbinding met jezelf, met wereld en met de natuur om je heen. Het is een manier om je te verbinden met de natuurlijke cyclus waar ook jíj onderdeel van uitmaakt. Je daaraan durven overgeven leidt tot een meer ontspannen en gelukkiger leven. 

Nou! Dat is wel heel kort en krachtig samengevat en prachtig gezegd, maar hoe doe je dat? 

Tijd vrij maken voor jezelf is al een eerste stap in de goeie richting. Even tijd nemen om te onthaasten en te ont-Moéten! Ruim een uur aandacht geven aan je lichaam en ademhaling doet wonderen. En het is heerlijk om dit te doen in de natuur tussen het gekwetter van de vogels!

Na de yogales neem je in ieder geval ontspanning en nieuwe energie als souvenir mee naar huis en ... wie weet ...  raken de de yogalessen en de tuin je misschien ook nog op een dieper niveau.


Using Format