MOESTUIN-CURSUS / WORKSHOPS

Na onze leuke les-ervaringen van vorig jaar met de basisscholen en n.a.v. regelmatige verzoeken hiertoe beginnen we in april met een serie van 5 moestuin-workshops, waarin theorie en praktijk worden gecombineerd.

Met de kennis die je hier opdoet  kun je thuis direct aan de slag en haal je meer uit je (grote of kleine) kruiden- bloemen en/of groentetuin, wordt de kans op een rijkere oogst groter en leer je op een goeie manier voor je tuin te zorgen en er jaarrond van te genieten. 

Wil je mee doen? Kijk voor de data hieronder en schrijf je in!

DATA:

De workshops zijn op ZATERDAG van 9.30-12.00/12.30 op de volgende data:

12 april - de bodem als basis  / VOL 

Leer en ontdek meer over het fascinerende leven onder de grond. Door hier op een juiste manier voor te zorgen, draagt de bodem op haar beurt zorg voor gezonde, sterke en smaakvolle gewassen.

Neem wat grond mee van thuis en leer je eigen bodem beter kennen (heb je geen tuin, dan kan je wat grond van ons gebruiken). En ervaar in de praktijk hoe je goede teeltbedden aanlegt.

10 mei - zaaien en planten 

Geef je gewassen een goede start. Leer hoe je goed kunt (voor)zaaien, welke speciale zorg zaailingen nodig hebben, wat het beste moment is om ze uit te planten en hoe je dat goed doet. 

We gaan ook praktisch aan de slag met zaaien en planten. Aan het eind van de workshop ga je naar huis met een tray door jou zelf gezaaide groenten (of bloemen).

14 juni - zorg voor de groei

De zaadjes en plantjes zitten in de grond. Wat nu?

Planten komen in hun leven heel wat uitdagingen tegen. Te nat, te droog, beestjes, onkruid. Wanneer (en hoe) grijp je in en wanneer (juist) niet?

Er is ook ruimte om specifieke teelten te bespreken (en in de praktijk te oefenen), zoals tomaat of komkommer. Op basis van vragen van de deelnemers.

13 september - oogsten, verwerken en eigen zaden verzamelen

De winter komt langzaam naderbij. De eerste planten beginnen al af te sterven. Wie wat bewaart, heeft wat. 

Vandaag besteden we aandacht aan de oogst van zaden. Welke zaden kan je verzamelen en wat moet je doen om ze volgend jaar te kunnen gebruiken?

Én we gaan inmaken. De oogst is soms zo overvloedig dat je van gekkigheid niet weet wat je ermee moet. Hét moment om er iets lekkers van te maken voor de winter. Denk aan: zelf zuurkool maken en groenten wecken. We halen de ingrediënten van De Proeftuin en gaan daar direct mee aan de slag.

8 november - teeltplanning, winterklaar maken

De do’s en don’ts van winterklaar maken. Hoe zorg je ervoor dat je volgend jaar weer in zo goed mogelijke grond van start kan gaan? 

En wat ga je dan doen? Zet je wensen op een rij en leer daar een goed, behapbaar teeltplan van te maken. Met aandacht voor groentefamilies, vruchtwisseling en goede adressen voor (biologische) zaden en plantgoed.

KOSTEN

Iedere workshop kost €52,50 incl. BTW en is afzonderlijk te boeken, maar ook als een serie. Boek je de workshops als serie dan krijg je 10% korting op het totaalbedrag. Een workshop is leuk voor jezelf, maar je kunt hem natuurlijk ook cadeau doen aan een moestuin-liefhebber! En ben je in het bezit van een Groene Hartpas, dan kun je hiermee ook de workshops betalen.

Wil je meedoen, schrijf je dan nu in via onderstaand formulier. Of stuur een mailtje naar: info@proeftuinvanlinschoten.nl

Using Format