ZATERDAG 24 JUNI 

OPEN DAG

Officiële opening van De Proeftuin van Linschoten

Een gezellige dag waarop iedereen die haar nog niet kent, kennis kan maken met De Proeftuin van Linschoten. De tuinders geven rondleidingen over de tuin, er is plantgoed en leuke allerlei te koop, een speurtocht voor de kids, muziek, thee, koffie, lekkers en om 15.00  de enige echte, officiële opening van de tuin. 

Leuk als je erbij bent!

let op: er is geen parkeergelegenheid dus kom te voet of op de fiets.

PROGRAMMA

11.00                  Poort is open 

11.30 - 12.30  Rondleiding 1 over de groentetuin

13.00 - 14.00 Rondleiding 2 over de groentetuin

15.00                  Officiële Opening met een praatje erbij

17.00                   Poort gaat weer dicht


OVER HET ONTSTAAN VAN DE PROEFTUIN

Overtuigt dat onze onzorgvuldige omgang met de aarde een oorzaak was van de Corona-crisis wilde Natascha Boel in 2020 niet langer afwachten en de berichtgeving over de klimaatproblemen lijdzaam aanhoren. Ze wilde zélf iets DOEN! Ze besloot de prachtige plek waar zij woont duurzamer te maken en open te stellen en te delen voor en met andere mensen. 

Wat 3 jaar geleden begon met een moestuintje in haar achtertuin is uitgegroeid tot een eetbaar landschap van 1,6 hectare beheert door 2 ecologische tuinvrouwen. 

Nu al eten  wekelijks meer dan 80 mensen groente van de tuin en is er een gezellige gemeenschap ontstaan. Vrijwilligers uit de buurt helpen mee op de tuin, samen met  wwoofers (Worldwide Opportunities on Organic Farms) van over de hele wereld.

De Proeftuin  is inmiddels aangemerkt als een innoverend Europees LEADER project voor de ontwikkeling van het platteland en heeft daarvoor een subsidie gekregen.

Na 3 jaar dromen, denken, tekenen, praten, vergunningen-procedures, regelen, bomen rooien, compost rijden, voorzaaien, gewassen planten en vertroetelen, sleuven graven en weer dicht maken, bouwen, geweldig goeie hulptroepen en vooral heeeel veeeel geduld en vertrouwen dat het allemaal gewoon zou gaan lukken, is de oude perenboomgaard op landgoed Linschoten verandert in een ecologische oase van prachtige seizoensgroente, bloemen en kruiden.   

Op zaterdag 24 juni 2023 willen we iedereen die haar nog niet heeft ontdekt, kennis laten maken met De Proeftuin

Kom die dag zien en horen hoe wij groente telen, kom proeven en oogsten. Het is gezellig voor de kinderen, is er pootgoed te koop, je kunt eten en drinken en blij worden van onze kleurrijke tuinderij.

Save the Date & heel graag tot dan! 

Using Format